2009. július 17., péntek

Ai no Kusabi OAV 2009


Van, amire számít az ember, van, amire nem. Az Ai no Kusabi remake-jéek bejelentése viszont még álmomban sem gondoltam volna, úgy tűnik, érhetik még az embert kellemes meglepetések.

Teljesen véletlenül bukkantam rá a remake promójára, miközben az Aarinfantasy-n kutatgattam új shounen-ai/yaoi animék után. A hír enyhén szólva meglepett, pláne az, hogy a bejelentés már fél éve megtörtént. Lassú vagyok...

Szóval, mit is tudunk róla:

Megjelenés: Előre láthatólag az őszi szezon yaoi csemegéje lesz, a készítők szeptemberre datálják a premiert, bár egyesek rebesgették augusztus lehetőségét is. Mégis, az előbbi sokkal valószínűbb. És ami a legjobb: 13 epizód!

Story: Marad a régi, csak sokkalta kidolgozottabb lesz, tekintve, hogy 13 darab 20-25 perces epizódról beszélünk, amibe még a "legbölcsészebb" fejszámolással is dupla annyi történet és akció fér el, mint az eredeti OAV-ban. Természetesen persze nem lehet egy hatkötetes novellának a történetét besűríteni két órába, de még 13 epizódba sem. Ennek ellenére abban biztos vagyok, hogy a kihagyott karakterek közül több megjelenik, valamint jobban megérthetjük az eredeti sztorit és jellemeket.

Szinkron: A készítőknek jó láthatóan nem az első OAV gárdáját használják, hanem a Drama CD-k felvételeinél részt vett emberekkel dolgoznak. Ami mindenki számára biztos volt, hogy a főszereplők szinkronja változni fog az eredetihez képest, hiszen Iason Mink eredeti seiyuja, Shiozawa Kaneto, évekkel ezelőtt elhunyt (Béke poraira). Aggodalomra azonban nincs ok, mert Ohkawa Toru renkívül tehetséges színész, szerepelt már többek közt a Fullmetal Alchemist (Roy Mustang), Ghost in the Shell (Saito), és Soul Eater (Death Scythe/Spirit Alban) animékben. Rikit sem az OAV-ban megszokott Seki Toshihiko fogja játszani - akit egyébként imádok a Mirage of Blaze-beli szereplése okán -, hanem Itou Kentarou, akit olyan animékben hallhattunk viszont, mint a Bleach (Renji Abarai), a Haru wo Daiteita (Urushizaki Kazunari), vagy a Junjou Romantica (Kamijou Hiroki). A két főszereplőn kívül eddig csak Guy és Katze hangja lett bejelentve, őket Toriumo Kousuke (Narutóból Kiba) és Miki Shinichiro (Yami no Matsuei-ből Tsuzuki) kelti életre.

Mi nagyon várjuk. :)


4 megjegyzés:

  1. Vááá! Az egyik kedvenc yaoim :)

    VálaszTörlés
  2. És most majd 13 részen keresztül nézheted! XD

    VálaszTörlés
  3. Érdekelne, mikor adják már ki, tekintve, hogy szeptemberre, nem tavaszra igérték.

    VálaszTörlés
  4. Hello. Gondoltam szolgálok némi infóval. Az animét készítő cég, bejelentett, hogy csapat váltásra kerül sor (Ez volt márciusban) tehát elvileg most már új készítőgárda lesz szolgálatban. Ami pedig nem vicc: újrarajzolják. Tehát most már az anime remakejének, a remakejéért izgulhatunk. Amit még hozzá tudok fűzni, hogy elvileg ősszel megjelenik az új széria, de egyelőre (ez még mindig a márciusi hírek közül való) a gazdasági és egyéb problémák miatt akadozott az anime piacra dobása. Nos szurkoljunk, hogy valami élet tűnjön fel Amoi felszínén. Ha valami egyéb érdekel még az animével kapcsolatban, itt meglesheted: www.ainokusabi.uw.hu További szép napot.

    VálaszTörlés