2009. szeptember 25., péntek

Vomic - "Hangos manga"


Mindannyian hallottunk már hangoskönyvről, meg azok "mangás" verzióiról, a dráma CD-kről, de nemrég ezeknek egy külön fajtájával ismerkedtem meg.


Az úgynevezett Vomic, azaz voice comic tulajdonképpen olyan, mint egy dráma CD, azzal a különbséggel, hogy a szinkron alatt folyamatosan nyomon követhetjük a videóban a mangát, amiről a vomic készült. Egészen különleges élmény így végignézni és -hallgatni a kedvenc mangáinkat, majdhogynem animés hangulatot kelthetnek bennünk - a mozgóképeket kivéve, amivel a vomic egyértelműen nem rendelkezik. És ami a legjobb, hogy ezek a vomicok legálisan megtekinthetők némely kiadó honlapján. Ilyen például a Sueisha kiadó saját vomic honlapja, ahol jónéhány, a kiadóhoz tartozó mangák vomicja megtekinthető (Köztük Naruto is). Bár nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a Sueishán kívül más kiadók is csinálnak-e ilyeneket, de már így is rengeteg vomicot lehet megnézni csak az ő honlapjukon.

Amiért engem igazán lázba hozott a vomic létezése, az az, hogy az általam korábban véleményezett két mangának, a Beelzebubnak és a Shikinek is megtekinthetők a videói.

Jó szórakozást hozzájuk! =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése